Online agenda sluit binnenkort ivm verhuizing. neem contact op voor eventuele mogelijke afspraken, reactie kan langer duren dan normaal! Liever mailen of whatsapp ipv bellen. Hartelijk bedankt voor uw begrip.

Lichaamsmassages

Holistische massage

Wat is holistische massage?

Holistische komt van het Griekse woord “Holos” dit betekent volkomen. De massage is niet alleen gericht op ontspanning van spieren maar zorgt ook voor de geestelijke ontspanning. Het is een filosofie die ervan uitgaat dat de mens een eenheid is. Zowel de fysieke als geestelijke gesteldheid zijn met elkaar verbonden. We hebben in onze westerse wereld vaak de neiging naar altijd meer, druk bezig zijn en ons zelf te verliezen in de snelheid van ons moderne leven. Soms lijken we meer te bezig te zijn met overleven dan echt te leven.

Tijdens een holistische massage die ik geef, maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken voor het hele lijf. Om zo tot een diepere ontspanning van het lijf te komen en u even helemaal uit uw hoofd komt. Tijdens de massage word het parasympatische deel van uw zenuwstelsel geactiveerd. Deze zorgt voor rust en herstel.  Daarnaast maakt uw lichaam endorfine aan, het zogenaamde gelukshormoon die o.a. stress bestrijden, wordt uw doorbloeding gestimuleerd, blokkades worden opgeheven en de zelfhelende werking van het lichaam wordt aangezet.  Emoties zoals kracht, liefde, blijdschap of verdriet liggen vaak in een diepere laag van uzelf. Holistische massage is hierbij een fijne manier om contact te maken met uw lijf en te voelen wat er echt speelt. Door massage en gesprekken willen wij samen met u op zoek gaan naar wat u nodig heeft. U bewuster maken van spanningen in uw lijf en klachten en signalen te herkennen. Om u uiteindelijk weer thuis te laten voelen in uw lichaam.