Nieuwe locatie is geopend!

Lichaamsmassages

Holistische massage

Wat is holistische massage?

Holistische komt van het Griekse woord “Holos” dit betekent volkomen. De massage is niet alleen gericht op ontspanning van spieren maar zorgt ook voor de geestelijke ontspanning. Het is een filosofie die ervan uitgaat dat de mens een eenheid is. Zowel de fysieke als geestelijke gesteldheid zijn met elkaar verbonden. We hebben in onze westerse wereld vaak de neiging naar altijd meer, druk bezig zijn en ons zelf te verliezen in de snelheid van ons moderne leven. Soms lijken we meer te bezig te zijn met overleven dan echt te leven.

Tijdens een holistische massage die ik geef, maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken voor het hele lijf. Om zo tot een diepere ontspanning van het lijf te komen en u even helemaal uit uw hoofd komt. Tijdens de massage word het parasympatische deel van uw zenuwstelsel geactiveerd. Deze zorgt voor rust en herstel.  Daarnaast maakt uw lichaam endorfine aan, het zogenaamde gelukshormoon die o.a. stress bestrijden, wordt uw doorbloeding gestimuleerd, blokkades worden opgeheven en de zelfhelende werking van het lichaam wordt aangezet.  Emoties zoals kracht, liefde, blijdschap of verdriet liggen vaak in een diepere laag van uzelf. Holistische massage is hierbij een fijne manier om contact te maken met uw lijf en te voelen wat er echt speelt. Door massage en gesprekken willen wij samen met u op zoek gaan naar wat u nodig heeft. U bewuster maken van spanningen in uw lijf en klachten en signalen te herkennen. Om u uiteindelijk weer thuis te laten voelen in uw lichaam. 

Sanne huid en voet | huidspecialist | medisch pedicure | Almere |

Shiatsu massage

Wat is Shiatsu massage?

Shiatsu is een manuele behandelmethode vanuit een holistisch perspectief: lichaam en geest worden als een geheel benaderd. Door op zoek te gaan naar waar het stagneert in het lichaam en ruimte te maken, zal Ki (lichaamsenergie) weer gaan stromen. Hierdoor krijgt het lichaam de mogelijkheid om te regenereren en komen en lichaam èn geest weer in balans. In het Japans betekent “shi” vinger en “atsu” druk. Met de duimen, handpalmen, vingers en het lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op het lichaam om eventuele blokkades op te heffen, energie flow te stimuleren, het immuunsysteem te boosten en gezondheid te ondersteunen en bevorderen. 

Wij horen vaak van onze cliënten dat ze zich na de behandeling pas realiseren hoe moe ze eigenlijk zijn en hoeveel spanning ze eigenlijk vasthouden. Wij werken met cliënten die klachten hebben op het gebied van vermoeidheid, stress en burn-out, allerlei soorten pijnklachten, slapeloosheid, energieproblematiek en onverwerkte emoties. 

Sanne huid en voet | huidspecialist | medisch pedicure | Almere | Lichaamsmassage

Stress relief massage

Wat is een stress relief massage?

De stress relief massage is een ontspannende klassieke massage vanuit een holistisch perspectief.

Tijdens deze behandeling ligt de focus op het ontspannen van het zenuwstelsel, het verlichten van spanning in de spieren, het afvoeren van afvalstoffen, het stimuleren van energie flow en het in balans brengen van lichaam en geest.